گوناز تی وی ۱۱ مهر ۱۳۹۹: اعزام دهها ارمنی ساکن اصفهان به ارمنستان برای برای جنگیدن در قاراباغ
۱۳۹۹-۰۷-۱۱ ۲۰:۲۹
اعزام دهها ارمنی ساکن اصفهان به ارمنستان برای برای جنگیدن در قاراباغ
Gunaz.tv
اعزام دهها ارمنی ساکن اصفهان به ارمنستان برای برای جنگیدن در قاراباغ
گزارش منابع محلی از دفتر خلیفه گری ارامنه اصفهان حکایت از آن دارد که این خلیفه گری وظیفه هماهنگی و اعزام دهها تن از ارامنه ساکن اصفهان به ارمنستان برای کمک به تداوم اشغال قاراباغ و هفت استان آذربایجان شمالی را برعهده دارد.
ارامنه که جمعیت کوچکی را در ایران تشکیل می دهند مورد حمایت جریانات پان فارس و سازمان های امنیتی ایران هستند. آنها در اقدامات خود بر ضد آرزبایجانی ها و ترک ها نیز از حمایت همه جانبه رژیم ایران و گروه های افراطی پان فارس و ضد ترک در ایران برخوردار هستند.
بنابر گزارش ها، خلیفهگری ارامنه اصفهان وظیفه هماهنگی و اعزام این افراد به ارمنستان را برعهده دارد.
شایان ذکر است که در حالیکه آذربایجانی ها از حقوق اولیه از جمله حق تحصیل به زبان مادری خود محروم هستند، ارامنه دارای جایگاه ویژه ای در ایران هستند. آنها از حقوق گسترده ای در زمینه تحصیل به زبان مادری خود، احوال شخصیه و حقوق دینی و مدنی برخوردار هستند و رژیم ایران دست خلیفه گری ارامنه تهران و اصفهان را برای اقدامات ضد آذربایجانی باز گذاشته است. شایان ذکر است که 12 کلیسای ارمنی در اصفهان فعالیت می کنند که کلیسای وانک با تبدیل بخشی از ساختمان خود به موزه ترک ستیزی و آذربایجان ستیزی بطور علنی به نفرت پراکنی بر علیه ترک ها مشغول است و نهادهای امنیتی ایران نیز وظیفه برقرار نظم و امنیت این موزه را برعهده دارند.
علاوه بر اعزام ارامنه از ایران، پیشتر نیز گزارش هایی از اعزام گروه هایی از ارامنه سوریه و لبنان و حتی اروپا به ارمنستان و قاراباغ اشغالی منتشر شده بود. بسیاری از ارامنه لبنانی و سوریه ای از بقایای گروه تروریستی آسالا هستند که مقر آن در لبنان بود و در سال های اوج فعالیت خود در دهه 1980 دست به اقدامات تروریستی در کشورهای مختلف می زد. اعضای گروه آسالا پس از تشکیل کشور ارمنستان در سال 1992 به این کشور مهاجرت کردند و بسیاری از آنها در مناطق اشغال شده جمهوری آذربایجان از جمله در قاراباغ اسکان داده شدند.
حکومت ایران داعیه حمایت از مسلمانان و شیعیان جهان را دارد ولی در عمل به ضدیت با آذربایجانی های شیعه ادامه می دهد. رژیم ایران به ارامنه اجازه می دهد در تظاهرات ضد آذربایجانی و ضد ترکی در تهران و اصفهان مشارکت داشته باشند و ماموران امنیتی ایران مسوولیت برقراری امنیت این تظاهرات را برعهده می گیرند. این در حالی است که زمانی که ترک های آذربایجانی نسبت به سیاست های اشغالگری ارامنه دست به اعتراض می زنند رژیم ایران فضا را امنیتی می کند و نسبت به دستگیری، سرکوب، شکنجه و زندانی کردن فعالان ملی مدنی آزربایجانی اقدام می کند.
İsfahanda yaşayan onlarla erməni Qarabağda döyüşmək üçün Ermənistana göndərilir
2020-10-02 20:25
İsfahanda yaşayan onlarla erməni Qarabağda döyüşmək üçün Ermənistana göndərilir
Gunaz.tv
İsfahanda yaşayan onlarla erməni Qarabağda döyüşmək üçün Ermənistana göndərilir
İsfahandakı erməni patriarxlığı vəya Xəlifəgərisi ofisinə istinadən yerli mənbələrdən gələn məlumata görə, Xəlifəgəri Qarabağın və Şimali Azərbaycanın yeddi rayonunun işğalının davam etdirilməsinə kömək etmək üçün İsfahanda yaşayan onlarla erməninin koordinasiyon və göndərilməsindən məsuldur.
İranın az bir əhalisini təşkil edən ermənilər Pan-Fars qruplar və İran təhlükəsizlik təşkilatları tərəfindən dəstəklənirlər. Onlar, Azərbaycanlılara və türklərə qarşı etdikləri hərəkətlərdə İran rejimi və İrandakı panfars və antitürk aşırı qrupların da hərtərəfli dəstəyinə sahibdirlər.
Məlumatlara görə, bu fərdlərin koordinasiyon və Ermənistana göndərilməsindən İsfahanın Erməni patriarxlığı məsuliyyət daşıyır.
Qeyd etmək lazımdır ki, azərbaycanlılar əsas hüquqlarından, o cümlədən ana dillərində təhsil almaq hüququndan məhrum olduqları halda, ermənilərin İranda xüsusi yeri var. Onlar, Ana dilində təhsil alırlar və dini və vətəndaş hüquqları ilə bağlı geniş hüquqlara malikdirlər və İran rejimi Tehran və İsfahanın erməni patriarxlıqlarına anti-Azərbaycan fəaliyyətlərində azadlıq verib. Xatırladaq ki, Vank kilsəsi də daxil olmaqla İsfahanda 12 erməni kilsəsi var və Vank kilsəsi binasının bir hissəsini antitürk və antiazərbaycan muzeyinə çevirərək türklərə qarşı nifrət yaymaqla açıq şəkildə məşğul olur
İrandan ermənilərin göndərilməsinə əlavə olaraq əvvəllər Suriyadan, Lünbabdan, hətta Avropadan da bir qrup erməninin Ermənistana və işğal altındakı Qarabağa göndərilməsi barədə məlumatlar yayılmışdı. Bir çox Lübnan və Suriya ermənisi 1980-ci illərdə müxtəlif ölkələrdə terror eyləmləri həyata keçirən Lübnanda yerləşən Asala terror qruplaşmasının qalıqlarıdır. Asala qrupunun üzvləri 1992-ci ildə Ermənistan qurulduqdan sonra Ermənistana mühacirət edərək bir çoxu Qarabağ da daxil olmaqla Azərbaycan Respublikasının işğal olunmuş ərazilərində məskunlaşdılar.
İran hökuməti dünya müsəlmanlarını və şiələrini dəstəklədiyini iddia edir, ancaq eyləmə gəlincə şiə azərbaycanlılara qarşı çıxmağa davam edir. İran rejimi, ermənilərin Tehran və İsfahanda anti-Azərbaycan və anti-türk nümayişlərində iştirak etməsinə icazə verir və bu təzahüratların əmniyyətini təmin etmək üçün İran təhlükəsizlik işçiləri məsuliyyət daşıyırlar. Baxmayaraq ki, Azərbaycan türkləri erməni işğal siyasətinə etiraz etdikdə, İran rejimi təhlükəli bir durum yaradaraq Azərbaycanlı milli-mədəni fəalları tutuqlayır, basdırır, işgəncə verir və həbs edir.
گوناز تی وی ۱۰ مهر ۱۳۹۹: ادعای بی طرفی دیپلماتیک ایران همزمان با حمایت تمام عیار لجستیکی از ارمنستان
۱۳۹۹-۰۷-۱۱ ۰۱:۳۹
ادعای بی طرفی دیپلماتیک ایران همزمان با حمایت تمام عیار لجستیکی از ارمنستان
Gunaz.tv
ادعای بی طرفی دیپلماتیک ایران همزمان با حمایت تمام عیار لجستیکی از ارمنستان
جنگی که چند روزی است به علت اقدامات تحریک آمیز اشغالگران ارمنی، میان جمهوری آزربایجان و ارمنستان جریان دارد باعث آشکارتر شدن صف دوست و دشمن از یکدیگر شده است. در این جنگ هم رژیم ایران یک بار دیگر ماهیت ضد آزربایجانی خود را به نمایش گذاشته است.
برای ناظران بی طرف درک این موضوع سخت نیست که تناقض شدیدی میان سیاست اعلانی ایران از یک سو و سیاست اعمالی جمهوری اسلامی از سوی دیگر دیده می شود؛ بطوریکه رژیم ایران در سطح دیپلماتیک اعلام بی طرفی می کند ولی عملا در روزهای گذشته از هیچ گونه کمکی به اشغالگران ارمنی دریغ نکرده است.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران بدون اشاره به ضرورت پایان یافتن اشغالگری ارمنستان و عقب نشینی نیروهای ارمنی از سرزمین های اشغال شده آزربایجان، خواستار توقف فوری درگیریها بین دو کشور شده و آمادگی ایران برای برقراری آتش بس میان دو طرف متخاصم را اعلام کرده است.
ولی در عملایران به حمایت لجستیکی تمام عیار خود از ارمنستان ادامه می دهد بطوریکه همزمان با آزادسازی بخش هایی از سرزمین های اشغالی آزربایجان از دست اشغالگران ارمنی در روزهای گذشته، حمایت های حکومت ایران از ارامنه به شدت افزایش یافته است.
بنابر گزارش های مردمی و فیلم ها و ویدیوهایی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، پس از اعلام بی طرفی گرجستان در جنگ میان جمهوری آزربایجان و ارمنستان و بستن مسیر هوایی گرجستان به روی نقل و انتقال تسلیحات روسیه، سلاح ها و ادوات جنگی روسیه به مقصد ارمنستان بطور انحصاری از طریق مسیر زمینی ایران صورت می گیرد.
دشمنی رژیم ایران با آزربایجان در طی روزهای گذشته وارد مرحله جدیدی شده است، بطوریکه گزارش هایی از کمک های فنی و اطلاعاتی ایران به ارمنستان وجود دارد و ارمنستان با استفاده از مختصات مواضع نیروهای آزربایجانی که از ایران دریافت می کند دست به حمله بر ضد مواضع نیروهای ارتش آزربایجان شمالی می زند.
علاوه بر این، طی روزهای اخیر صدها دستگاه کامیون روسی «کاماز» که حاوی سلاح و تجهیزات نظامی روسی هستند، از بندر انزلی بارگیری شده و از مرز نوردوز جلفا به قاراباغ اشغالی و ارمنستان انتقال داده شده اند تا بر علیه مردم آزربایجان مورد استفاده قرار گیرد
حمایت لجستیکی ایران از ارمنستان محدود به ارسال تسلیحات نبوده و در طی روزهای اخیر با شدت گرفتن درگیری ها در جبهه قاراباغ، حکومت ایران صدها نفتکش حامل سوخت و مواد غذایی را به قاراباغ اشغالی و ارمنستان فرستاده است.
همچنین، بنابر گزارش رسانه ها، جمهوری اسلامی امکان عبور حدود 300 تروریست پ ک ک و ی پ گ به قاراباغ از طریق قلمرو ایران را فراهم کرده است.
این اقدامات ضد آزربایجانی رژیم ایران با مخالفت شدید شهروندان آزربایجان جنوبی روبرو شده است. ولی رژیم ضد آزربایجان و ضد ترک ایران در حالی که دست ارامنه تهران و اصفهان را برای نفرت پراکنی بر ضد ترک ها و آزربایجانی ها باز می گذارد، با هر گونه تجمع اعتراضی مردم آزربایجان جنوبی و همبستگی آنها با همتباران خود در آن سوی ارس به شدت برخورد می کند. بطور نمونه، در پی هماهنگیهای صورت گرفته در بین فعالان ملی آزربایجان جنوبی در شهر اردبیل، قرار بود آنها روز سه شنبه 8 مهرماه 1399 برای حمایت از آزادسازی اراضی قاراباغ گرد هم بیایند. اما با شروع این گردهمایی نیروهای امنیتی حکومت ایران، اقدام به دستگیری و ضرب و شتم بیش از ۲۰ تن از فعالان ملی مدنی ترک کردند.
ضدیت با آزربایجانی ها و حمایت از ارمنستان محدود به حکومت ایران نیست. رسانه ها، احزاب، جریانات، و حتی تشکل های مذهبی و دینی ایران هم در دشمنی با ملت آزربایجان با حکومت ایران همنظر هستند بطوریکه حتی برخی تشکل های مربوط به روحانیون قم در اقدامی بی شرمانه به حمایت از اشغالگری ارمنستان پرداختند.
قم نیوز، به عنوان یکی از رسانه های وابسته به تشکیلات طلاب و روحانیون قم، با انتشاور توییتی، عملیات آزادسازی اراضی اشغال شده آزربایجان از دست ارمنی ها را «حملات ناجوانمرادنه» خواند و خواستار احضار سفیر آزربایجان شمالی شد.
این خبرگزاری، ارمنی ها را «مسلمان» معرفی کرد و در اقدامی مضحک، ادعا کرد ارتش آزربایجان شماری از این «ارمنی های مسلمان» را به «شهادت» رسانده است.
اخیرا به نظر می رسد حکومت ایران وادار به تعدیل موضع خود شده است. اعتراضات گسترده در آزربایجان جنوبی نسبت به مواضع ضد آزربایجانی رژیم ایران، در مواردی حتی منجر به عقب نشینی این رژیم شده است؛ بطوریکه در اقدامی کم سابقه، امامان جمعه در مراکز چهار استان آزربایجان جنوبی با صدور بیانیه ای، از آزادسازی سرزمینهای اشغالی آزربایجان از دست اشغالگران ارمنی حمایت کردند.
در بیانیه مشترک امامان جمعه مراکز استان های آزربایجان شرقی، آزربایجان غربی، زنجان و اردبیل آمده است: «هیچ تردیدی در تعلق قرهباغ به آزربایجان و اشغال آن و لزوم بازگشت این اراضی به آزربایجان، کشور اهلبیت نیست و دولت آزربایجان در بازپسگیری این اراضی کاملاً قانونی و شرعی عمل کرده و با این اقدام در صدد اجرای 4 قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برآمده است.»
همچنین تعدادی از نمایندگان آزربایجان جنوبی در مجلس ایران با صدور بیانیه ای خواستار خروج ارمنستان از اراضی اشغالی آرزبایجان شمالی بر پایه چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل شده اند. حدود 42 تن از نمایندگان از جمله از استان های آزربایجان شرقی، آزربایجان غربی، اردبیل، زنجان، همدان، تهران و مرکزی این بیانیه را امضا کرده اند.
البته به نظر نمی رسد رویکرد استراتژیک ایران که بر ضدیت با آزربایجانی ها و حمایت از ارمنستان مبتنی است با این اقدامات نمایشی و ظاهری تغییر کند. ملت آزربایجان هم از تغییرناپذیری رویکرد استراتژیک ایران در دشمنی با آزربایجانی ها آگاه است و هرگز این خیانت را نه فراموش خواهد کرد و نه خواهد بخشید.
گوناز تی وی ۹ مهر ۱۳۹۹: موسسه جیمزتاون: اسکان ارامنه لبنان در سرزمین های اشغالی آذربایجان روند صلح را به مخاطره می اندازد
۱۳۹۹-۰۷-۰۹ ۲۰:۴۲
موسسه جیمزتاون: اسکان ارامنه لبنان در سرزمین های اشغالی آذربایجان روند صلح را به مخاطره می اندازد
Gunaz.tv
موسسه جیمزتاون: اسکان ارامنه لبنان در سرزمین های اشغالی آذربایجان روند صلح را به مخاطره می اندازد
موسسه تحقیقاتی «جیمزتاون»، مستقر در واشنگتن در گزارشی تحلیلی درباره اسکان ارامنه کشورهای دیگر در سرزمین های اشغالی جمهوری آذربایجان با عنوان «اسکان ارامنه لبنان در سرزمین های اشغالی آذربایجان روند صلح را به مخاطره می اندازد» به سیاست های مسکن سازی و اسکان ارمنستان در مناطق اشغال شده آذربایجان پرداخته است.
نویسنده این گزارش تاکید می کند که سیاست های ارمنستان در انتقال ارامنه کشورهای دیگر به سرزمین های اشغالی آذربایجان، تهدیدی جدی را متوجه صلح و ثبات منطقه قفقاز کرده است.
گزارش تحلیلی موسسه تحقیقاتی «جیمزتاون»، با اشاره به موج جدید اسکان ارامنه لبنان در سرزمین های اشغالی آذربایجان می افزاید: در تاریخ 25 آگوست، رسانه های ارمنستان از ورود دو خانواده ارمنی تبار از بیروت لبنان به سرزمین های اشغالی آذربایجان خبر دادند. این طرح به عنوان بخشی از برنامه های کمکی ایروان به جامعه ارامنه لبنان اعلام شده است. این طرح گسترده به طور خاص شامل برنامه ای برای اسکان ارامنه لبنان در ارمنستان و سرزمین های اشغال شده آذربایجان است که در نتیجه انفجار روز 4 آگوست در انبارهای بندر بیروت از لحاظ اقتصادی-اجتماعی آسیب دیده اند.
این گزارش خاطرنشان می کند که یک روز پس از واقعه فاجعه بار ماه گذشته در بیروت، «آرایک هاروتیونیان»، رهبر دولت محلی خودخوانده منطقه قاراباغ اشغالی، در گفتگوی تلفنی با آرام اول، خلیفه ارامنه کاتولیک منطقه کیلیکیا، و رئیس کلیسای ارمنی مستقر در لبنان، به او گفته است که مقامات جدایی طلب قاراباغ آماده پذیرایی از 100 تا 150 خانواده ارمنی لبنانی هستند. بعد از آن، هاروتیونیان، در جلسه 25 آگوست که به برنامه های کمک به ارمنی های لبنانی اختصاص داشت، گفته است که دولت او "از همه هموطنانی که مایل به مهاجرت و نقل مکان به قاراباغ هستند استقبال می کند و برای آنها مسکن فراهم می کند.
هاروتیونیان تاکید کرده است که با فراهم کردن مسکن و سایر ملزومات زندگی برای ارامنه لبنان آنها ترغیب می شوند تا در وطن جدید خود اسکان پیدا کنند. در این راستا، رسانه های ارمنستان در 10 سپتامبر ویدئویی از اسکان اولین خانواده ارمنی لبنانی در شوشا، - که یک شهر تاریخی آذربایجان در قاراباغ است- منتشر کردند. بعلاوه، رسانه های محلی از برنامه انتقال 15 خانواده دیگر در آینده نزدیک خبر داده اند.
این گزارش در ادامه می افزاید که اسکان ارامنه در سرزمین های اشغالی، دولت و مردم آذربایجان را خشمگین کرد و منجر به تشدید تنش های موجود بین دو کشور متخاصم گردید که با درگیری های مرزی در ماه جولای وارد مرحله جدیدی شده است.
این گزارش به نقل از حکمت حاجیف، مشاور سیاست خارجی رئیس جمهوری آذربایجان، افزوده است که "ارمنستان در صدد تغییر ترکیب جمعیتی در سرزمین های اشغالی آذربایجان با دنبال کردن سیاست اسکان غیرقانونی است." حاجیف با اشاره به رویکرد قوانین بین المللی در خصوص ساخت و ساز مسکن در مناطق اشغالی خاطرنشان كرده است كه كنوانسیون 1949 ژنو، انتقال غیرنظامیان توسط یک دولت اشغالگر به سرزمین های اشغال شده را منع کرده است.
پیشتر، حاجیف در گفتگو با خبرگزاری آذرتاج در باکو گفته بود: "طنز قضیه اینجاست که چنین اقداماتی طبق قوانین خود ارمنستان هم جرم تلقی می شود. در ماده 390 قانون کیفری ارمنستان، اخراج مردم بومی و محلی توسط نیروهای اشغالگر و انتقال مردم کشور اشغالگر به سرزمین های اشغالی، نقض فاحش حقوق بین الملل بشردوستانه به حساب آمده که مجازات آن 8 تا 12 سال زندان است."
گزارش موسسه تحقیقاتی «جیمزتاون»، در ادامه خاطر نشان می کند که این اولین بار نیست که ارامنه در قاراباغ و سایر مناطق اشغالی آذربایجان اسکان داده می شوند. بطوریکه با آغاز جنگ داخلی سوریه، بیش از 15 هزار ارمنی درخواست پناهندگی در ارمنستان کردند و برخی از آنها در قاراباغ اسکان داده شدند.
نویسنده این گزارش همچنین تاکید می کند که رهبران ارمنستان، شهرک نشین های جدید ارمنی نشین را به عنوان ابزاری در جهت تحکیم کنترل خود بر مناطق اشغالی و ایجاد یک ترکیب جمعیتی جدید تبلیغ می کنند. این موضع به طور رسمی توسط «باکو ساهاکیان»، سلف هاروتیونیان به عنوان اولویت سال های 2017 تا 2020 تصویب شد. در دوره حاکمیت وی، برای اولین بار، مبلغ 800 هزار دلار از بودجه رژیم محلی برای آبادانی و توسعه شهرک نشین های جدید در سرزمین های اطراف قاراباغ اختصاص یافت.
این گزارش، با استناد به تصاویر ماهواره ای به عنوان سند و مدرک اثبات ساخت و سازهای غیرقانونی می افزاید: به لطف تصاویر ماهواره ای ارائه شده توسط آذرکازموس، اپراتور ماهواره ای آذربایجان، باکو توانسته است گسترش شهرک های جدید در این منطقه را ردیابی کند. یکی از این تصاویر، که توسط وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در 15 آگوست به اشتراک گذاشته شد، نشان می دهد که یک مجتمع مسکونی 15 خانه ای در کلبجر، در شمال غربی منطقه اشغالی ساخته شده است.
وزارت امور خارجه آذربایجان و آذرکازموس در بیانیه مطبوعاتی مشترک هشدار داده اند که رشد تعداد خانه های آنجا، از شش خانه در ژانویه 2020 به پانزده خانه در ماه آگوست همان سال، نشان می دهد که قرار است این شهرک نشینی و مسکن سازی گسترش بیشتری پیدا کند. براساس این اطلاعات مشترک، مجتمع های مسکونی مشابهی در سایر مناطق سرزمین های اشغالی ایجاد شده است: مجتمع مسکونی "آراکاموکس" در جبرائیل و "آریاوان" در منطقه لاچین و همچنین در زنگیلان و روستای خانلیق در منطقه قوبادلی.
این گزارش با اشاره به اقدامات دیپلماتیک آذربایجان برای مقابله با اسکان غیرقانونی ارامنه در سرزمین های اشغالی ادامه می دهد: در 14 سپتامبر، وزارت خارجه آذربایجان نامه اعتراض آمیز خود را به گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، نهادی بین المللی که وظیفه میانجیگری میان ارمنستان و آذربایجان را بر عهده دارد، ارسال کرد. وزارت امور خارجه آذربایجان اعلام کرد: "ما از جامعه جهانی می خواهیم تا گام های عملی برای مسئولیت پذیری دولت ارمنستان بردارد و ارمنستان را كه سرزمین های آذربایجان را تحت اشغال خود نگه داشته و در این سرزمین ها فعالیت های غیرقانونی انجام می دهد، مورد بازخواست قرار دهد.
نویسنده گزارش ادامه می دهد که اگرچه گروه مینسک هنوز در مورد درخواست آذربایجان اظهارنظر نکرده است، اما مأموریت های حقیقت یاب قبلی این نهاد بین المللی در سرزمین های اشغالی، در سال های 2005 و 2010، شواهدی از مسکن سازی های جدید را گزارش کرده بود. در سال 2005 ، روسای مشترک گروه مینسک نسبت به پیامدهای احتمالی این روند هشدار داده و تأکید کرده بودند که ساخت مسکن های جدید مشکلاتی را در مذاکرات آینده درباره وضعیت مناطق اشغالی ایجاد می کند و به این ترتیب روند صلح را به طور جدی پیچیده می کند.
گزارش تحلیلی بنیاد تحقیقاتی «جیمزتاون»، در پایان این گونه نتیجه گیری می کند که آذربایجان از اینکه انتقادهای بین المللی نسبت به توسعه مسکن سازی در مناطق اشغالی توسط ارامنه ناکافی است و تأثیری در روند کار ندارد، متاسف است. به همین دلیل، به باور برخی از کارشناسان بومی و محلی، در حال حاضر باکو در حال بررسی ابزارهای دیگری برای برهم زدن وضعیت موجود در این مناقشه است .